Projekt wnętrz 

 

Penthouse Wrocław

OPIS

„Niewymuszona prostota ” – takie hasło towarzyszyło pacy nad aranżacją wnętrza dwupoziomowego mieszkania, która rozpoczęła się jeszcze na etapie jego budowy. Pierwszy etap stanowiły zmiany przestrzenne. Z pierwotnie wydzielonego holu pozostała jedynie ściana przy miejscu na kanapy, otwarta zostały kuchnia i schody obecnie stanowiące znakomitą ozdobę wnętrza.

140

m2

Zmiany instalacyjne pozwoliły umieścićkominek naprzeciwko kanap, przenieść płytę kuchenną dowyspy, a bidet i miskę ustępową ukryć w mniej widocznej części powiększonej łazienki. Stylistyka parteru w naszym projekcie wnętrza sprowadzona została do absolutnego minimum. Jasne drewno prostych desek podłogowych i nastopni, rustykalne drewno mebli, grafitowe akcenty elementów stalowych, biel gresu i blatów kuchennych, stanowią czytelną, bezpretensjonalną i funkcjonalną całość.

Wyciszoną jasnoszarą sypialnię ożywia tapeta na całej ścianie i akcent błękitnej tapicerki fotela „uszatka”. W pokoju dziecięcym istotnym elementem jest wysunięta ściana (o tyle powiększono łazienkę). Pokryta jest ciemnoszarą farbą magnetyczną służąca pisaniu, rysowaniu i naklejaniu własnych kolaży.

do listy projektów